Verslag gesprek op 6 februari

Afgelopen donderdag, 6 februari, hebben we om de tafel gezeten met de gemeente (wethouder Tankir en het betrokken afdelingshoofd), de relatiemanager en de regiomanager van Reggefiber, Boudewijn Nederkoorn van stichting Fiber Overal en Martijn en Erwin, van ons eigen Waalglas.

De insteek van dit gesprek was de onduidelijkheden en misverstanden tussen de gemeente en Reggefiber op te lossen. Dat is nodig zodat er overeenstemming bereikt kan worden over de voorwaarden waaronder de aanleg van de glasvezelkabels plaats kan vinden. De gesprekken daarover lagen al geruime tijd stil.

Wethouder Tankir heeft in het gesprek van afgelopen donderdag aangegeven dat hij eruit wil komen met Reggefiber. Uit het gesprek bleek dat er naar verwachting geen grote belemmeringen (meer) zijn die een overeenstemming in de weg zitten.

Over ongeveer een maand zou de overeenstemming er daadwerkelijk moeten zijn. Daarna gaat Reggefiber aan de slag om hun ‘businesscase’ uit te rekenen om die vervolgens voor te leggen aan hun aandeelhouders (KPN is grootaandeelhouder met 60%). Als de aandeelhouders van Reggefiber akkoord gaan kunnen we gaan praten over de vraagbundelingscampagne en de bijbehorende voorwaarden.

Het gesprek heeft ons positief gestemd; zowel bij de gemeente als bij Reggefiber is de wil er om eruit te komen. Daarmee is nog niks zeker, maar het beweegt veel harder dan de afgelopen maanden, en ook nog de goede kant op.

We hebben ook afgesproken dat we als Waalglas direct betrokken blijven, en voor de gemeente en Reggefiber waar nodig een directe gesprekspartner zijn.

Het zal nog een maand of twee duren voor we weten of we aan de volgende stap, vraagbundeling, kunnen beginnnen. Tegen die tijd zullen wij uiteraard opnieuw van ons laten horen.