Voordelen van glasvezel

Wat zijn zoal de voordelen van glasvezel?

1. 100% glasvezel: supersnel, stabiel, betrouwbaar én volledig voorbereid op de toekomst.
Het snelste netwerk in Nederland is een glasvezelnetwerk. Een glasvezelnetwerk is zeer stabiel en betrouwbaar want bij een glasvezelnetwerk wordt elke woning voorzien van een eigen glasvezelkabel en er wordt niet, zoals bij een coaxkabel vaak het geval, gesplitst. Dit betekent dat er géén invloed is op de verbinding als andere bewoners veel bandbreedte gebruiken.
De traditionele kabelaars in Nederland maken gebruik van het “Hybrid Fyber Coaxial” (HFC) netwerk. Dit houdt in dat alleen het netwerk tot de wijkcentrale glasvezel is. De rest van het netwerk, van de wijkcentrale tot in huis, is gewoon weer coax (koper). Om kosten te besparen wordt deze coaxkabel ook nog eens voor elk huis afgetakt. U kunt de gevolgen hiervan ondervinden wanneer het kabelnetwerk op de drukste momenten van de dag het zwaarst is belast: de snelheid gaat omlaag en incidenteel gaat de verbinding met internet haperen. Met glasvezel heeft u hier geen last van. Ook bent u voorbereid voor de toekomst, men kan heel gemakkelijk de snelheden van een glasvezel netwerk opwaarderen.

2. Superieure beeldkwaliteit: analoog, digitaal, in HD en binnenkort zelfs in 3D!
Via glasvezel is het ook mogelijk tv-signalen te ontvangen. Een glasvezelnetwerk is, door zijn bandbreedte, bij uitstek geschikt voor HD-ontvangst zonder verlies van kwaliteit of internetsnelheid. Ook biedt glasvezel vele mogelijkheden voor interactieve televisie, zoals uitzending gemist of film on ‘demand’. Glasvezel is ook geschikt voor nieuwe technieken, zoals 3D-televisie. Met glasvezel heeft u voldoende capaciteit om deze uitzendingen ongecomprimeerd (lees: in de beste kwaliteit) te kunnen ontvangen. Dan wordt bijvoorbeeld een voetbalwedstrijd een echte belevenis!

3. De hoogste download- én uploadsnelheden; razendsnel bestanden ophalen en verzenden.
Met een aansluiting op het glasvezelnetwerk heeft u de snelste toegang tot het internet met nagenoeg onbeperkte mogelijkheden. Een van de grootse voordelen van glasvezel is dat die hoge snelheid uit tweerichtingsverkeer bestaat. Het ophalen (downloaden) én versturen (uploaden) van informatie gaat altijd met dezelfde snelheid. Al bij een basis glasvezelabonnement is de verbinding vele malen sneller dan ADSL of kabelinternet; bij een 100 Mb/s-abonnement op glasvezel is zowel de download- als de uploadsnelheid 100 Mb/s. ADSL en kabel hebben een uploadsnelheid tot maar ongeveer 6 tot 10 Mb/s.

Waarom is deze uploadsnelheid zo belangrijk?
Uploaden is bijvoorbeeld heel belangrijk bij thuiswerken, gamen, grote bestanden mailen, foto’s en video’s plaatsen op uw blog, Hyves of Facebook, of een zelfgemaakte foto album versturen naar een afdrukservice. Dankzij de hoge uploadsnelheden bent u er met glasvezel van verzekerd dat het verzenden in een mum van tijd gereed is. In de toekomst zal de vraag naar hoge uploadsnelheid alleen maar toenemen.

Thuiswerken wordt pas echt interessant met een glasvezelverbinding.
Als u thuis werkt, is een hoge uploadsnelheid van het grootste belang. Vooral wanneer u vaak grote bestanden of e-mails moet versturen. Met de hoge snelheid bij het uploaden hoeft u nooit meer eindeloos lang te wachten. Een PowerPoint-presentatie van 15 Mb bijvoorbeeld is binnen 4 seconden opgeslagen op het bedrijfsnetwerk.

Supersonisch gamen
Door het gebruik van glasvezel is het mogelijk op lichtsnelheid online te gamen. Hoge ping-tijden, lage reactiesnelheden en lage frame rates behoren voorgoed tot het verleden. En door de enorm hoge uploadsnelheden kunt u zelfs heel eenvoudig uw eigen gameserver draaien.

4. Voordelig: met glasvezel krijgt u meer voor minder!
Glasvezel biedt u het allerbeste op het gebied van communicatietechniek. Toch hoeft u daar zeker niet de hoofdprijs voor te betalen. De meeste abonnementen op glasvezel zijn qua prijs vergelijkbaar met het huidige aanbod van aanbieders via de kabel of ADSL. Het grote verschil is dat u met glasvezel zo veel meer krijgt en volledig klaar bent voor de toekomst.

5. Optimale keuzevrijheid van service providers door een open netwerk.
Het glasvezelnetwerk is een open netwerk. Dat houdt in dat alle dienstenaanbieders welkom zijn op het glasvezelnetwerk. U bepaalt, na het eerste jaar, zelf bij welke provider u diensten wilt afnemen. Omdat u uit meerderde aanbieders kunt kiezen, zullen de dienstenaanbieders extra hun best doen om u als klant te verwelkomen en te houden. Dit is van invloed op het dienstenaanbod, de prijs en de service.