Eindejaars update

Het is (te) lang stil geweest op de site, op twitter en facebook. De laatste keer dat we iets van ons lieten horen dachten we nog dat we nu midden in een vraagbundelingscampagne zouden zitten.
Zoals je al gemerkt hebt is dat niet het geval.

In de zomer leek alles vrij soepel te lopen. De gemeente en Reggefiber (de partij die de kabels aanlegt en de nodige apparatuur moet plaatsen) waren in gesprek. Wij waren, via Stichting Fiber Overal (SFO), in gesprek met een aanbieder om een aantal (financieel) aantrekkelijke abonnementen vast te leggen. Samen met SFO waren we ook bezig een planning te maken voor de vraagbundelings campagne.

Gedurende die tijd liep de teller met vooraanmeldingen op waalglas.nl langzaam maar zeker op; er lijkt voldoende belangstelling in onze wijk voor een glasvezel aansluiting.

Een paar maanden geleden begon het ineens tegen te zitten.
De onderhandelingen tussen SFO en Reggefiber en een aanbieder liepen wat stroever en er was ook nog geen overeenstemming tussen de gemeente Nijmegen en Reggefiber.
SFO heeft op ons verzoek toch verder gesproken met Reggefiber en een service provider. Wat daar nu nog ligt aan problemen lijkt goed oplosbaar.

Afgelopen maand is duidelijk geworden dat Reggefiber en de gemeente een verschil van inzicht hebben over de manier waarop de legeskosten (voor de graafwerkzaamheden) berekend moeten worden. Zolang zij daar niet uitkomen zal er geen glasvezel aangelegd worden in onze wijk. Een behoorlijke tegenvaller dus.

Als werkgroep Waalglas proberen we nu direct en indirect de gemeente te beinvloeden zodat die zich wat soepeler opstelt.
Begin januari hebben we een afspraak met een wethouder om te zien wat hij voor ons kan betekenen.

Het is nu dus erg onduidelijk op welke termijn we in Oosterhout over een glasvezel aansluiting kunnen beschikken. Er is een reele kans dat het in 2014 alsnog goed komt, maar als het echt tegenzit gaat het nog jaren duren.

Wij zullen de komende tijd ons uiterste best doen om toch een vraagbundeling van de grond te krijgen in onze wijk.

Martijn, Boudewijn, Erwin en Bram